Новини

Шмигаль прогнозує зростання ВВП до 5% у 2021 році

Також прем’єр похвалився передчасним виконанням держбюджету.

Фото unian.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розраховує, що в 2021 році економічне зростання в Україні сягне близько п’яти відсотків. Саме такий прогноз зробив Кабмін на наступний рік. Про це очільник уряду написав у дописі на своїй сторінці у фейсбуку.

Говорячи про цьогорічні показники економічної діяльності, Шмигаль повідомив, що ще станом на 23 грудня загальний фонд державного бюджету було виконано на 100 відсотків. Крім того, він висловив сподівання, що до кінця поточного року доходи бюджету буде суттєво перевиконано. За його словами, податкові органи завершують рік збільшенням зборів на більш ніж 60 мільярдів гривень, у порівнянні з минулим роком.

Прем’єр запевнив, що держава повністю виконує свої зобов’язання, зокрема, щодо фінансування капітальних видатків.

«На Єдиному казначейському рахунку станом на 23.12 було понад 60 млрд грн, і це абсолютний рекорд на цю дату», — заявив очільник уряду.

Крім того, прем’єр зазначив, що держава вже здійснює виплати ФОПам, діяльність яких буде припинена внаслідок «карантину зимових канікул», а на забезпечення вакцинами у держбюджеті-2021 закладено майже 3 млрд грн. Також уряд планує додатково створити спеціальний фонд, що акумулюватиме кошти на вакцини та доплати лікарям.

Коментарі