Новини

Укрпошта у січні та лютому доставить пенсії за звичним графіком

Також відомство продовжить обговорення нових тарифів на 2021 рік.

Фото ukrposhta.ua

Укрпошта продовжить дію теперішнього договору щодо доставки пенсій в січні і лютому наступного року за тарифами 2020.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

«Укрпошта продовжить дію поточного договору із доставки пенсій у січні та лютому за тарифами 2020 року і продовжить обговорення нових тарифів на 2021 рік», — мовиться у повідомленні.

Додають, що таку пропозицію поштового оператора прийняв Пенсійний фонд України.

«Завдяки такому кроку пенсіонерам упродовж двох перших місяців 2021 року будуть виплачені та доставлені пенсії за звичним графіком. А всі учасники процесу — Пенсійний фонд України, міністерство фінансів та міністерство соціальної політики отримають час на вироблення системного рішення щодо тарифів на виплату та доставку пенсій, яке вже запропонувала Укрпошта», — зазначив поштовий оператор.

Нагадаємо, з 1 грудня в Україні зріс прожитковий мінімум, він становить 2 189 гривень. Це передбачили статтею 7 закону про держбюджет на 2020 рік.

Також ми писали про те, що Пенсійний фонд запровадив е-послугу автоматичного призначення пенсій. Пенсію призначають автоматично при досягненні пенсійного віку. Додатково звертатися та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду не потрібно. Для користувачів, які ще не є пенсіонерами, сервіс дозволяє надати всю необхідну інформацію для призначення пенсії завчасно.

 

Коментарі