Новини

Сестри з Німеччини створили настільну гру про коронавірус

Сестри Швадерлапп працювали над грою «Корона» під час локдауну навесні. Грати можуть до 4 гравців, які намагаються купити всі продукти зі списку для сусіда, який не виходить із дому.

фото Reuters

Оригінальний матеріал Reuters

Під час першого локдауну у Німеччині чотири сестри Швадерлапп із Вісбадена вирішили з користю використати проведений вдома час, придумавши настільну гру про коронавірус.

У гру «Корона» можуть одночасно грати до чотирьох гравців, які намагаються придбати всі продукти зі списку для літнього сусіда, який не ходить у магазин, щоб не заразитися вірусом.

Гравці збирають картки та обмінюються ними. Перемагає той, хто доставить усі необхідні предмети сусіду першим. У процесі гри на шляху гравців з’являються перешкоди, наприклад зустріч із вірусом, що змушує відправитися на карантин, або відсутність деяких товарів, оскільки інші вже забрали всі запаси макаронів та туалетного паперу.

«Основний принцип – це солідарність. Але кожен гравець самостійно вирішує, співпрацювати з іншими чи ускладнювати умови гри, блокуючи їхні ходи за допомогою вірусів», — розповідає 20-річна Сара, одна з авторок гри.

Сестри працювали над грою більшість вечорів під час локдауну навесні, задіюючи все більше елементів, отримуючи інформацію з новин про пандемію.

«Саме так з’явилася можливість накопичення запасів. Окрім того, ми побачили концерти на балконах в Італії і також перетворили їх на карту у грі», — додає сестра Ребекка.

Вражений зусиллями своїх дочок батько Бенедікт Швадерлапп вирішив зробити з гри комерційний проєкт, найнявши художника для оформлення карток, дошки та коробки.

Наразі він продав 2000 копій, а також підписав угоду щодо її дистрибуції з місцевим магазином іграшок.

«Оскільки гра стала популярною, нам було важко упакувати та відправити 500 ігор лише силами членів сім’ї за короткий період. Попит на гру величезний навіть за межами Німеччини»,  — каже Бенедікт Швадерлапп

Коментарі