Новини

«Рідне Місто» вимагало визнати незаконною першу сесію нової Чернівецької міськради: оголосили рішення суду

Під час судового засідання стало відомо, що 20 грудня від позивача надійшла заява про залишення позову без розгляду. 

Фото зі сторінки Андрія Шалєєва у фейсбуку

Сьогодні, 20 грудня, у Чернівецькому окружному адміністративному суді розглянули звернення представників політичної партії «Рідне Місто». Позивачі вимагали визнати протиправним рішення Чернівецької міської територіальної виборчої комісії стосовно реєстрації депутатів міськради. А відтак, визнати й незаконність проведення першої сесії нової міської ради, яке відбулося у п’ятницю, 18 грудня.

Проте, під час засідання, яке відбулося сьогодні, до окружного адміністративного суду надійшла ще одна заява від представників «Рідного Міста», в якій вони попросили залишити їхню заяву без розгляду.

Відтак суд залишив позов без розгляду, водночас суддя зазначив, що ухвалу можна буде оскаржити в Апеляційному суді.

«Позивач написав заяву про залишення їх позову без розгляду, тобто вони попросили суд розглянути справу, але коли відчули, що є супротив та активний захист самої ТВК, то вони вирішили ще підготуватися. Позов був безпідставний, програш був однозначний. На стороні обраних депутатів – закон. Ми переконані, що завтра-післязавтра ми отримаємо такий же позов, але від іншої політичної сили», — розповіла керівник адвокатського об’єднання та представник депутатів у суді Валентина Софяк.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 18 грудня, розпочалася перша сесія Чернівецької міської ради нового, восьмого, скликання.

 

Коментарі