Новини

У Чернівцях розпочали першу сесію нової міської ради… Й одразу пішли на перерву

Міський голова та депутати міськради нового скликання отримали свої посвідчення та склали присягу.

Сьогодні, 18 грудня, розпочалася перша сесія Чернівецької міської ради нового, восьмого, скликання. Про це повідомляє кореспондент «Шпальти».

Голова Чернівецької міської територіальної виборчої комісії Анастасія Сімак заявила про правомочність міської ради нового скликання. Опісля депутатка міськради від «Європейської Солідарності» Ганна Скорейко від імені всіх обранців нового скликання склала присягу.

Відтак новообрані депутати отримали свої посвідчення та обрали лічильну комісію у складі Олексія Каспрука, Наталії Фрунзе та Сергія Бостана.

Надалі депутати міськради провели перше голосування, взявши до відома одноголосним рішенням підсумки виборів до міської ради. Анастасія Сімак оголосила новим міським головою Романа Клічука, який, своєю чергою, також склав присягу. Він закликав новообраних депутів, які ще не написали заяви, зробити це. Також сказав, що готовий співпрацювати з усіма фракціями, аби приймати рішення на користь чернівчан та міста.

Опісля, приступивши до своїх повноважень, міський голова запропонував зробити перерву, аби налаштувати систему голосування. Зокрема депутатам повинні виготовити електронні картки для голосування. Продовження першої сесії міської ради відбудеться 24 грудня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міська ТВК призначила першу сесію новообраної Чернівецької міської ради на 18 грудня.

 

Коментарі