Афіша, Новини

Буковинців запрошують приєднатися до Борщ-марафону

25 учасників із усіх областей України та Криму одночасно варитимуть борщ за власним неповторним рецептом.

25 грудня відбудеться онлайн-презентація «Культура приготування українського борщу» за участі Євгена Клопотенка, відомого шеф-кухаря. Захід проведе Міністерство культури та інформаційної політики України і Громадська організація «Інститут культури України» у межах кампанії на підтримку включення зазначеного елементу до культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

25 учасників із усіх областей України та Криму одночасно варитимуть борщ за власним неповторним рецептом. Усі кухарі – носії давніх регіональних та родинних традицій приготування цієї страви, які ділитимуться своїми секретами і шукатимуть формулу найсправжнісінького борщу. 

«Йдеься не йде про гастрономічну ідентифікацію. Це питання захисту важливої культурної складової та частини історії. Визнання борщу об’єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО – поставить крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічної батьківщини рецепту страви. Адже усі ми знаємо правду: борщ – український», – зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Онлайн-презентація відбудеться о 16:00. Трансляцію шукайте за посиланням тут.

Також організатори заходу закликають буковинців приєднатися до марафону та з 11 до 25 грудня публікувати в соцмережах рецепти та світлини з борщем, які ви готували власноруч вдома або смакували деінде.

 

Коментарі