Новини

В Україні підприємців штрафуватимуть, якщо їхні клієнти без масок

Штрафуватимуть за пропуск людей у громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час карантину без вдягнутих захисних масок.

17 грудня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що передбачає штрафування власників бізнесу, установ та організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисні маски.

За цей законопроєкт №3890 проголосував 241 нардеп.

Так штрафуватимуть за пропуск людей у громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час карантину без вдягнутих респіраторів, захисних масок, які закривають ніс та рот.

А штраф власники бізнесу можуть отримати за бездіяльність. Тому, якщо вони усно не попросили одягнути відвідувача маску, не відмовилися його обслуговувати та не викликали поліцію, з них стягнуть від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів громадян — тобто від 3 400 до 5 100 грн.

Штрафувати можуть посадовці державної санітарно-епідеміологічної служби, головні державні санітарні лікарі та їхні заступники.

Нагадаємо, раніше нардепи ухвалили закон, що передбачає штрафи для населення за перебування без маски у громадських місцях чи транспорті. Такі обмеження встановлюють на час карантину, який офіційно діє до кінця року.

Сума такого штрафу складає від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, що становить від 170 до 255 гривень.

Коментарі