Новини

У Чернівцях обрали голову Чернівецької районної ради: які повноваження цього органу

Районна рада — це новий суб’єкт самоврядування, який матиме повноваження щодо управління майном територіальних громад, дорогами районів та фінансування вторинної ланки медицини.

Сьогодні, 14 грудня, у Чернівцях розпочалося перше пленарне засідання Чернівецької районної ради. Депутати склали присягу, їм вручили депутатські посвідчення.

До Чернівецької районної ради було обрано 54 депутати від 10 політичних партій.

Серед них:

«Слуга народу» – 9 депутатів;

«Єдина Альтернатива» – 7 депутатів;

«Європейська Солідарність» – 7 депутатів;

«ОПЗЖ» – 6 депутатів;

«Батьківщина» – 5 депутатів;

«За майбутнє» – 4 депутати;

«Команда Михайлішина» – 4 депутати;

«Пропозиція» – 4 депутати;

«Народний контроль» – 4 депутати;

«Радикальна партія Олега Ляшка» – 4 депутати.

Також сьогодні на сесії депутати обрали голову Чернівецької районної ради. Ним став представник партії «Слуга народу» Руслан Домніцак.

Скріншот з відео, times.cv.ua

Із 54 присутніх у залі депутатів «за» нього проголосували 50 депутів, «проти» – чотири.

У коментарі «Шпальті» заступник голови Чернівецької обласної організації Комітету виборців України Ігор Баб’юк пояснив, що районна рада — це новий суб’єкт самоврядування.

«Це важливо тим, що формується керівний орган — Чернівецька районна рада. Вона набуває обрисів, це новий суб’єкт самоврядування. Зараз вирішують питання щодо надання районній раді приміщення для сесій, бо зараз засідання проходить у приміщенні обласної».

Також він додає, що районна рада буде мати декілька функцій. 

«Вона матиме такі повноваження: управління спільним майном територіальних громад, наприклад, приміщеннями адміністрацій, районних бібліотек тощо. Також мали б бути програми для громад із залученням їх предстаавників. Окрім того, до повноважень входить управління дорогами районів. І третє повноваження — це вторинна ланка медицини, яку частково фінансує районна рада. Це районні лікарні», — сказав Ігор Баб’юк.

 

Коментарі