Новини

Оновили список «червоних» та «зелених» країн: куди можна мандрувати українцям

У 38 країн українцям не рекомендують мандрувати, однак 156 є цілком безпечними.

@delfidelarua7

Міністерство охорони здоров’я оновило список країн із значним поширенням COVID-19. Так, відомство не рекомендує українцям подорожувати до 38 країн, однак 156 вважає безпечними.

До «червоного» списку потрапили, зокрема: Чехія, Португалія, Австрія, Грузія, Хорватія, Нідерланди, Чорногорія, Угорщина, Литва, Молдова, Болгарія, Кіпр і США. До речі, ще 12 країн внесли до списку через те, що вони не надали свою статистику щодо захворюваности.

А от до безпечної зони входять Білорусь, Польща, Греція, Туніс, Єгипет, Туреччина, Словаччина, Франція, Велика Британія, Італія, Німеччина, Іспанія, Бельгія, Бразилія, Вірменія, Ізраїль і Китай та інші.

Загалом МОЗ моніторить ситуацію у 194 країнах, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я. Інформація щодо кількости активних випадків захворювання на COVID-19 вказується на 100 тисяч населення.

При поверненні з країн «червоної» зони громадяни України мають самоізолюватися або зробити тест на COVID-19. Чинні правила в’їзду українців до усіх країн світу можна перевірити тут.

Коментарі