Новини

Google запускає застосунок для дослідження здоров’я

 

Учасники дослідження використовуватимуть додаток для того, щоб повідомляти про симптоми респіраторних захворювань і не тільки.

Google запускає новий застосунок для пристроїв на базі Android, який дозволить кожному власнику пристрою, брати участь у медичних дослідженнях. Перше дослідження під назвою Google Health Studies зосереджується на захворюваннях дихальної системи, як-от грип та COVID-19.

Учасники дослідження використовуватимуть застосунок для того, щоб повідомляти про симптоми респіраторних захворювань; заходи безпеки, яких вони вживають для запобігання захворюванню, та про те, чи проходили вони тестування на Covid-19 чи грип. Застосунок збиратиме демографічні дані, як-от вік, стать та расу.

«Люди, які вивчатимуть дані цього дослідження матимуть змогу зрозуміти зв’язок між мобільністю «як-от кількість щоденних поїздок, які людина робить поза домом» та поширення COVID-19», − вказали у прес-релізі Google.

Застосунок надсилатиме дані дослідникам, які використовуватимуть техніку федеративного навчання, яка збиратиме сукупні тенденції з декількох пристроїв, а не отримуватиме інформацію від кожного учасника окремо.

Health Studies – це відповідь Google на застосунок Apple Research, яке працює на пристроях iOS. Минулого року компанія розпочала дослідження менструального циклу, мобільності, здоров’я серця та слуху. Окрім того, Apple дозволяє дослідникам розробляти власні застосунки iPhone завдяки програмі ResearchKit.

Компанія Google наголошує, що дбає про конфіденційність користувачів. Новий застосунок не дозволить дослідникам ретельно розглянути отриману інформацію. Користувачі пристроїв на базі Android мають нижчий середній дохід, ніж користувачі iPhone. Це може бути корисним для Google Health Studies.

«Android, мабуть, представляє більш різноманітний набір даних, ніж [iPhone]. Ми раді скористатися такою можливістю», − заявив Джон Браунштейн, головний директор з питань інновацій у Бостонській дитячій лікарні, яка співпрацює з Google у рамках дослідження.

Коментарі