Новини

У 2020 році TikTok завантажували частіше, ніж Facebook

Проведений у бізнес-застосунках час різко зріс, Zoom користувалися дуже активно, а платформа Apple iOS заробила 65 центів з кожного витраченого користувачами долара на застосунки.

Photo by Solen Feyissa / Unsplash

Оригінальний матеріал Fast Company

Аналітична платформа AppAnnie опублікувала щорічний звіт щодо мобільних тенденцій за 2020 рік. Документ демонструє, що коронавірус та локдаун надзвичайно посилили вплив мобільних застосунків та послуг на наше життя.

У звіті зазначається, що у 2020 році серед мобільних застосунків з’явився новий лідер. TikTok обійшов Facebook по кількості завантажень, як для пристроїв на базі iOS, так і Android.

«Ударна хвиля TikTok тривала протягом усього 2020 року, адже охочі до нового контенту споживачі реєструвалися у додатку, щоб створювати щось нове, спілкуватися та розважатися – навіть поєднували його використання з іншими застосунками для потокового відтворення відео, як-от Netflix», − зазначається у звіті.

Загалом витрати користувачів на застосунки з AppStore та GooglePlay зросли на 25%, до 112 млрд доларів.

Хоча користувачів платформи Android більше, iOS AppStore змогла заробити 65 центів з кожного долара з витрачених $112 мільярдів. Загалом у 2020 році здійснили 130 мільярдів завантажень застосунків та ігор, що на 10% більше, ніж минулого року.

Не дивно, що кількість часу, який люди проводили у застосунках також збільшився – у бізнес-застосунках на 200% порівняно з 2019 роком; у програмах потокового відтворення відео на 40%, у іграх на 35%, у фінансових програмах та застосунках для здійснення онлайн-покупок на 25%, а у соціальних мережах та мессенджерах на 20%.

Застосунок Zoom також став шалено популярним, піднявшись на 219 позицій у рейтингу порівняно з минулим роком. Він займає четверте місце з усіх найчастіше завантажуваних застосунків у 2020 році.

Нижче ви можете ознайомитися із таблицями з 10 найпопулярнішими застосунками щодо завантажень, споживчих витрат та активних користувачів популярних застосунків щомісяця.

Зображення App Annie

Коментарі