Новини

Інтернет та нові правила харчування. Що зміниться у школах з початку наступного року

У школах дозволять користуватися інтернетом та запровадять нові правила харчування. Також передбачили, що у закладах мають бути обов’язкові внутрішні туалети.

Фото Ben White, unsplash.com

Міністерство охорони здоров’я оновило санітарний регламент у школах. Він почне діяти з 1 січня. Зокрема, дозволять користуватись інтернетом, а школи мають оновити під нові стандарти комп’ютерне обладнання, меблі та санітарні вузли, обов’язкові внутрішні туалети

Про це 20 грудня повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу.

Що зміниться 

У школах дозволять користуватися дротовим або бездротовим підключенням до інтернету. У разі використання вай-фаю, роутери мають бути на висоті не менше 2 метрів від підлоги. До того ж, їх мають вимикати у позанавчальний час.

До речі, вимоги до комп’ютерної техніки у школах також змінили: екран персональних комп’ютерів повинен бути не менший за 15 дюймів. У ноутбуках дозволяють 14-дюймовий екран, але мишка та клавіатура мають бути окремо.

Також зазначають, що для профілактики порушення постави, зору та слуху учнів мають щонайменше два рази на рік пересаджувати на різні ряди. А учнів, що хворіють застудними захворюваннями, у МОЗ рекомендують саджати у третьому ряду від вікна.

Віктор Ляшко також сказав, що для школярів, які проживають більше ніж за 2 кілометри від закладу освіти, мають забезпечити транспорт для підвезення до школи

До речі, у новому регламенті зазначили, що у кожному навчальному закладі має бути внутрішній туалет.

Щодо нових правил харчування у школах, то харчові продукти обов’язково мають відповідати усім принципам та вимогам безпечности та якости. Також уперше МОЗ урегулювало питання організації харчування дітей з особливими потребами.

«Тепер у разі, якщо у дитини є довідка від сімейного лікаря або педіатра, про те, що є дієтичні потреби, то власник закладу зобов’язаний організувати окреме харчування саме для цієї дитини», — сказав Ляшко.

Окрім цього, у регламенті зазначили, що працівники шкіл, неважливо, вчителі чи працівники харчоблоку, повинні проходити профілактичні медичні огляди.

Коментарі