Новини

У Чернівцях перевірятимуть законність вирубки ялинок

Порушників, яких затримають без відповідних документів під час заготівлі, торгівлі чи перевезення новорічних ялинок, притягнуть до відповідальності.

ФОто Sergey Lapunin

На Буковині від завтра, 10 грудня, розпочнуть перевіряти законність вирубки ялинок. Про це «Шпальті» розповів заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко.

«Робоча група буде перевіряти документи при транспортуванні ялинок. Також будуть перевіряти місця розсадки хвойних, ринки, де будуть продавати ялинки», — розповів Олексій Бойко.

За заготівлею, транспортуванням та реалізацією хвойних насаджень на території области слідкуватимуть спеціально створені робочі групи. До них увійдуть фахівці з Державної екологічної інспекції Карпатського округу, представники Національної поліції та державної лісової охорони.

Олексій Бойко зауважив, що йдеться, перш за все, про охорону селекційних плантацій та ділянок особливо цінних хвойних порід на територіях природно-заповідного фонду, а також лісових масивів біля населених пунктів, доріг, залізниці.

Порушників, яких затримають без відповідних документів під час незаконної заготівлі, торгівлі чи перевезення новорічних ялинок, притягнуть до відповідальности згідно чинного законодавства. А самовільно зрубані хвойні дерева вилучать.

«Якщо ж це масова вирубка хвойних, то йдеться вже про кримінальну відповідальність», — зауважив Олексій Бойко.

Зокрема, за незаконну вирубку ялинки від 10 см – до 18 може бути штраф від 1152 гривень штрафу. За незаконну вирубку ялинки від 18 см – 1800 гривень штрафу.

Коментарі