Новини

Мріє видати некомерційну книжку. Чернівецька письменниця перемогла у воркшопі для українських видавців

Христя Венгринюк виграла стипендію, яку хоче вкласти у новий проєкт.

Чернівецька письменниця, головна редакторка дитячого артвидавництва «Чорні вівці» Христя Венгринюк перемогла у воркшопі для українських видавців від програми ЄС «House of Europe».  Про це повідомили на сторінці видавництва у фейсбуку. 

Зазначають, що з 30 листопада по 8 грудня тривала серія лекцій та воркшопів для видавців дитячої літератури з різних міст України. Учасники спілкувалися на теми сучасних європейських трендів у дитячій літературі, вибудовування комунікаційної стратегії, візуального концепту. А спікерами виступили експерти з ЄС та України. Наприкінці учасники воркшопу презентували свої фінальні проєкти, а журі в складі 7 закордонних експертів і 2 кураторів проєкту вибирали переможців.

Отже, перемогу здобула Христя Венгринюк. У коментарі «Шпальті» вона розповіла детальніше про презентацію проєктів:

«Всі ми в останній день презентували проєкти, над якими працювали 9 днів на основі лекцій, які прослухали від менторів. Ми представляли свої видавництва візуально і презентували наші книжки таким чином, як би це ми робили з агентами інших видавництв на міжнародних книжкових ярмарків. Проте ментори та куратори упродовж 9 днів спостерігали за нами, за нашою активністю та присутністю, тому висновки зробили на основі всієї роботи, не лише останньої презентації».

До речі, письменниця також отримала стипендію. На своїй сторінці у фейсбуку вона зазначила, що гроші від перемоги вкладе у нову некомерційну книжку, яку давно мріє видати. Але без подробиць. Ми запитали її про це, однак вона каже, що поки тримає інтригу.

«Поки це інтрига. Нині польський інститут книжки допомагає мені вийти на автора, бо я півтора роки на нього “полюю” і все безрезультатно. Це соціальна, духовна дуже-дуже важлива література. Мрію, щоб все вдалося», — сказала Христя Венгринюк.

Коментарі