Новини

У Великобританії відкрили першу заправку виключно для електромобілів

Живлення зарядних пристроїв забезпечують відновлювальні джерела енергії.

Unsplash

У Великобританії відкрили першу заправну станцію виключно для електричних автомобілів поблизу Брейнтрі в Ессексі. Ця подія ознаменує один з кроків у відмові країни від традиційних двигунів автомобілів. Будівництвом і обслуговуванням АЗС займається компанія Gridserve. Це перша із 100 заправок, які компанія планує побудувати протягом наступних п’яти років.

На АЗС доступні 36 зарядних пристроїв потужністю до 350 кВт. Технологія дозволить заряджати акумулятор електрокара для забезпечення 322 км запасу ходу всього за 20 хвилин. Вартість одного кіловату за годину складатиме 0,24 фунта стерлінга. Таким чином, за підрахунками компанії, середньостатистичний автомобіль можна буде зарядити від 20% до 80% за менше, ніж 10 фунтів стерлінгів. У Gridserve стверджують, що «це найнижча вартість зарядки надвисокої потужності доступна на ринку на сьогодні».

Живлення зарядних пристроїв забезпечують відновлювальні джерела енергії – сонячні панелі, які встановлені на даху АЗС, а також мережі гібридних сонячних ферм компанії. Окрім того, на заправній станції також є акумулятор потужністю 6 МВт-год, щоб збалансувати подачу енергії у час пікового попиту.

Станцію відкрили менш ніж через місяць після того, як прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про плани країни заборонити продаж нових транспортних засобів із двигунами внутрішнього згоряння до 2030 року. Продаж деяких гібридних автомобілів та мікроавтобусів буде продовжено до 2035 року. У нещодавньому звіті уряду процитували прогноз, що до 2030 року на дорогах Великобританії може бути понад 10 мільйонів електромобілів, а через 10 років по тому – 36 мільйонів.

Коментарі