Новини

Що таке ауф, коронавірус та Холостячку: що українці шукали цьогоріч найчастіше в Google

Українці також «ґуґлили» телевізійні шоу та інформацію про вибори у США. 

Фото Solen Feyissa, unsplash.com

У Google проаналізували те, що шукали в пошуковій системі українці у 2020 році, й склали рейтинг найпопулярніших запитів. Про це пише Українська правда.

Найбільше люди хвилювалися через коронавірус, тому найпопулярнішим пошуковим запитом 2020 року в Google Україна став «Коронавирус». 

Перша десятка запитів мовою оригіналу виглядає так:

Коронавирус

Коронавирус рекомендации

Выборы в США

Google Classroom

Симптомы коронавируса

На урок

Холостячка

Праздники 2020

Карантин в Украине

Zoom

До того ж, користувачі ставили запитання про те, що таке пандемія, коронавірус, локдаун, карантин вихідного дня, як пошити маску; як зробити антисептик для рук, як повернути нюх тощо. 

Також намагалися з’ясувати значення молодіжного сленгу: що таке ауф, краш і крінж. Крім того, цікавилися, як вийти заміж, чому горить Австралія і як зробити все добре.

Серед фільмів у 2020 році українці найчастіше шукали в Google фільм Стівена Содерберга «Зараза». 

У першу десятку потрапили продовження таких популярних фільмів: «Чаклунка: Повелителька темряви», «Після сварки», анімація «Крижане серце 2», українська комедія «Скажене весілля 2» та оскароносна корейська драма «Паразити».

А серед телевізійних шоу найчастіше «ґуґлили» романтичне реаліті-шоу «Холостячка». 

Українці шукали також серіали: найбільше іспанську кримінальну драму «Паперовий будинок», український серіал «Спіймати Кайдаша» і фентезі «Відьмак». 

«Покупкою року» в Україні стали медичні маски. До того ж, українці цікавилися, де купити пульсоксиметр, респіратор, антисептик, iPhone 12 і розмальовку за номерами.

Шукали також і книги. У цій категорії перше місце зайняв роман XIX століття американської письменниці Луїзи Мей Олкотт «Маленькі жінки».

В першу десятку також потрапили класичний роман Джейн Остін «Гордість і упередження», фентезі «Відьмак» Анджея Сапковського, антиутопія Джорджа Оруелла «1984» і один з найвідоміших романів Стівена Кінга «Воно».

Коментарі