Новини

Грошей на виплати немає. Міська рада припинила приймати заяви на отримання тисячі гривень малозабезпеченим

Немає визначених критеріїв, хто саме має право на таку допомогу. А виплатити гроші усім заявникам неможливо, бо немає на це коштів. 

Фото informator.press

У Чернівцях призупинили приймати заяви на отримання одноразової грошової допомоги малозабезпеченим жителям міста. Нагадаємо, цю видачу коштів іцініював депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. Про це повідомляє АСС.

Призупинили видавати фінансову допомогу, бо немає визначених критеріїв, хто саме має право на таку допомогу, а виплатити гроші усім заявникам неможливо. У бюджеті немає стільки грошей. Про це сказала директорка Департаменту праці та соцзахисту населення міськради Людмила Березовська.

Фото з FB сторінки Людмили Березовської

«Коли ми почали приймати заяви від усіх, хто вважає, що має право на таку допомогу і побачили, хто нам подає ці заяви, то 20 мільйонів не вистачить. Не можна з грішми з міського бюджету роздавати допомогу всім, тому що ми ж надіємося, що у нас свідомі люди, але виявляється, що не дуже», — сказала директорка. 

Як пояснила Людмила Березовська, аби працівники соцзахисту могли видати кошти, треба розробити певні критерії. А вже за ними можна буде виплачувати допомогу людям, які потребують її найбільше. Тому варто зробити аналіз всіх поданих документів та розробити порядок виплат.  

«У нас з міського бюджету все фінансується за принципом програмного фінансування, тобто розробляється якась певна програма, на неї передбачаються орієнтовні кошти, ми дивимося протягом року, які надходження, чи їх менше, чи їх більше і вже потім виходимо з того, що у нас є. Зараз у нас на сесії були прийняті зміни до нібито програми «Захист» і збільшено 20 мільйонів, але знову ж, це орієнтовні цифри, тобто їх у мене немає. Це депутати написали, що вони пропонують таку суму використати на цю допомогу. Ніхто не знав, скільки буде цих людей, які то будуть люди. Тобто ми можемо використати або 20 мільйонів гривень, або менше, але в жодному разі не більше. Але на даний момент є фактична наявність бюджету, у нас є кінець фінансового року, бюджетного року. Зараз треба профінансувати всі обов’язкові виплати, які у нас були передбачені. Ми не можемо їх залишити поза увагою, тому що ця виплата з’явилася після того, як у нас виникли інші зобов’язання», — прокоментувала Людмила Березовська.

Нагадаємо,раніше Шпальта писала, що один із кандидатів на посаду мера Чернівців ініціював таку одноразову допомогу за декілька днів до другого туру виборів.

Коментарі