Новини

У Києві відбулися урочистості до Дня Збройних сил України

Під час урочистостей президент присвоїв військові звання та почесні найменування військовим частинам Збройних сил України.

Фото з офіційної інтернет-сторінки Президента

На площі перед центральним входом до Маріїнського палацу відбулися урочистості до Дня Збройних сил України.

Президент України Володимир Зеленський був присутній на урочистостях та привітав військовослужбовців зі святом.

«Я вітаю кожного з вас зі святом! Бажаю міцного здоров’я вам, вашим родинам. Нехай Бог захищає кожного з вас. Завжди повертайтесь живими!», – побажав Глава держави українським воїнам.

Президент також присвоїв військові звання та почесні найменування військовим частинам Збройних сил України, вручивши стрічки з назвою почесного найменування та бойові прапори командирам частин.

«Ви захищаєте Україну завжди. А отже, й Україна, і весь наш народ завжди будуть пам’ятати про ваш подвиг, відчувати ваш захист та вклонятися вашій силі. Щодня. А особливо сьогодні – у ваше свято, у День Збройних сил України! І, звичайно, ми будемо пам’ятати про всіх синів і доньок України, які заради нашого майбутнього та захисту країни від російського агресора віддали своє життя», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави оголосив хвилину мовчання за загиблими, під час якої барабанщик оркестру роти Почесної варти відбив 21 удар.

Також Володимир Зеленський акцентував увагу на тому, що фінансування оборони не скоротиться ні на гривню, а Збройні сили України отримують новітню та модернізовану зброю й техніку.

Володимир Зеленський також зауважив, що незмінним пріоритетом є соціальний захист військових та їхніх родин, зокрема забезпечення житлом. За словами Глави держави, до Дня Збройних сил України військовослужбовці отримають близько 300 квартир. А загалом за рік для понад 600 військових питання власного житла вирішене повністю.

«Ми будуємо військо, де держава захищає людей, які захищають державу. Військо, яке захистить Україну на суші, воді, у повітрі та кіберпросторі. Заради нашого майбутнього. Заради миру в Україні», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, Володимир Зеленський вручив військовим державні нагороди. Зокрема, орден «Золота Зірка» отримав батько солдата Ігоря Філіпчука, якому третього грудня Президент присвоїв звання Героя України посмертно.

Коментарі