Новини

Ексберкутівця Шаповалова поновили на посаді в МВС: раніше його обвинувачували у злочинах проти Майдану

За даними слідства, екскомандир віддав наказ, що призвів до смерти 3 активістів, а також до травмування 107 людей.

Фото unian.ua

Колишнього командира роти харківського підрозділу «Беркуту» Віктора Шаповалова поновили на посаді командира оперативної роти № 2 батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення ГУ МВС у Харківській області.

Таке рішення ухвалив Харківський окружний адміністративний суд.

Ексберкутівець позивався до ГУ Міністерства внутрішніх справ України та ГУ Нацполіції у Харківській області з вимогою визнати незаконним його звільнення та поновити його на посаді, виплативши середню зарплату за час звільнення.

І суд постановив поновити Шаповалова на посаді в правоохоронних органах, з якої його звільнили ще в листопаді 2015-го.

Зокрема розпорядився стягнути на користь Віктора Шаповалова з МВС 11 297,20 гривень за дні «вимушеного прогулу».

Колишній беркутівець перебував під вартою з 2015 року. Йому інкримінували перевищення службових повноважень, що призвели до загибелі або поранення 110 активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року.

За даними слідства, екскомандир віддав наказ, що призвів до смерти 3 активістів, а також до травмування 107 людей. 

Однак Шаповалов не визнавав своєї вини, щоправда, зізнався у другій частині обвинувачення щодо незаконного поводження зі зброєю. 

Тогоріч Київський апеляційний суд звільнив Шаповалова з-під варти, відтоді він перебуває на волі. Відповідне рішення ухвалили через «закон Савченко», за яким термін тримання під вартою Шаповалова становить 9 років із 10 максимально передбачених пред’явленим йому обвинуваченням.

Коментарі