Новини

На Буковині призначили уповноважену з прав осіб з інвалідністю. Хто така Валентина Добридіна

На найближчі три роки вже розробили регіональну програму створення безперешкодного життєвого середовища для буковинців, що мають інвалідність.

3 грудня голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук призначив Валентину Добридіну представницею Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю. 

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«Ваша посада є інструментом для того, аби змінити життя людей з інвалідністю на краще. Шлях до успіху у цій справі складається із щоденної роботи. Упевнений, що спільно нам вдасться сформувати у суспільстві належне ставлення до людей з інвалідністю, а також усвідомлення потреб цієї категорії громадян», – сказав Сергій Осачук.

24 роки тому пані Валентина отримала травму хребта. Після цього випадку жінка пообіцяла собі, що вийде з лікарні і буде допомагати людям з інвалідністю.

На найближчі три роки вже розробили регіональну програму створення безперешкодного життєвого середовища для буковинців, що мають інвалідність. 

В ОДА також нагадують, що на Буковині працює Комітет забезпечення доступности осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Валентина Добридіна є заступницею голови цього органу. А також вона очолює громадську організацію людей з інвалідністю «Лідер».

Нагадаємо, цьогоріч Валентина Добридіна отримала державну нагороду – Орден Княгині Ольги III ступеню. 

 

Коментарі