Новини

Чернівчанка з інвалідністю отримала орден Княгині Ольги третього ступеню

Вона – голова ГО Чернівецької обласної організації людей з інвалідністю «Лідер». 

Фото з фейсбуку Валентини Добридіни

Чернівчанка Валентина Добридіна отримала високу державну нагороду – Орден Княгині Ольги III ступеню. Про це активістка повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

24 роки тому пані Валентина отримала травму хребта. Після цього випадку жінка пообіцяла собі, що вийде з лікарні і буде допомагати людям з інвалідністю.

«Життя неймовірне, складне і, водночас, прекраснее. 24 роки тому я отримала травму хребта, лежала нерухомо. Тоді я дала обіцянку Богу, що вийду з лікарні і буду допомагати людям з інвалідністю інтегруватися в суспільство, вчитися захищати свої права, знати їх.

Сьогодні – Орден Княгині Ольги 3 ступеня від Президента України.

Напевно немає слів, якими б можна висловити ті емоції, почуття, хвилювання, які наповнюють мене. Це найвища нагорода у моєму житті, і найсуттєвіша, оскільки нею оцінена моя праця з людьми з інвалідністю щодо реалізації їхнього права на життя, здоров’я, сім’ю, освіту, кохання, працевлаштування», — написала Валентина Добридіна.

Нагороджував чернівчанку президент України Володимир Зеленський. Церемонія нагородження відбулася у Києві 31 серпня.

Довідково:

Орден княгині Ольги I, II, III ступенів — державна нагорода України для відзначення жінок за визначні заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльности, вихованні дітей у сім’ї.

  

 

Коментарі