Новини

Міністр культури закликав відвідувати ТРЦ, кав’ярні та театри вихідними

Тепер заклади культури, бізнес та сфери креативних індустрій, керуючись обмеженнями «помаранчевої» зони, знову зможуть працювати.

Міністр культури Олександр Ткаченко закликав українців цього вікенду відвідати заклади культури, торгово-розважальні центри, кафе і ресторани. Бо, нагадаємо, карантин вихідного дня уряд не продовжив.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку:

«Про цю тему варто сказати окремо, великими літерами – «карантин вихідного дня» більше не діє. Вже з суботи можна знову переглянути виставу у театрі, познайомитися з експозиціями музеїв, послухати оперу, насолодитися концертом у філармонії чи подивитися фільм у кінотеатрі, не відкладати спортзал на понеділок, зустрітися на каву з друзями у кафе чи ресторані, піти в торговий центр і знайти собі там справу для дозвілля та ще багато потрібних речей, за якими всі ми встигли скучити».

Він зазначив, що тепер заклади культури, бізнес та сфери креативних індустрій, керуючись обмеженнями «помаранчевої» зони, знову зможуть працювати «у найбільш прибутковий для них час та сезон».

«Зробіть павзу у доставках додому, відмовтеся від спокуси залишитися під теплою ковдрою, одягайте маски, беріть антисептики і вперед на зустріч цікавим вихідним. Сплануйте їх просто зараз», — каже Ткаченко.

Міністр переконаний, що заклади культури дотримуються карантинних обмежень, тож їх відвідування цілком безпечне. Тому наголошує, що ці сфери потрібно підтримати, адже вони дуже потерпіли від карантинних обмежень.

Нагадаємо, карантин вихідного дня в Україні призвів до втрати близько 0,2% ВВП, що становить приблизно $300 мільйонів. Якби його продовжили, економіка втратила б 0,4%.

 

Коментарі