Новини

Лише ялинка і фотозона. Цьогоріч у Чернівцях не буде різдвяного ярмарку

Біля ялинки не продаватимуть ні сувенірів, ні їжі, ні зігрівальних напоїв. Також на Соборній площі не буде традиційних атракцій для дітей. Встановлять лише головну ялинку і новорічну фотозону.  

Цього року у Чернівцях на новорічні свята у центрі міста не буде традиційного ярмарку.

Про це у коментарі «Шпальті» розповів директор Департаменту розвитку Чернівецької міської ради Віталій Гавриш.

Він каже, що ярмарок планували проводити у дещо іншому форматі, але все ж не відмовлятися від нього. Конкурс на участь оголосили, але підприємці так і не подали своїх заяв.

«Розуміючи теперішню ситуацію, ми скликали комісію й обговорили, що варто таки дати дозвіл на проведення ярмарку. Багато людей телефонували і цікавилися, та зрештою ніхто заяви так і не подав. Ситуація з карантином, мабуть, не дає людям впевнености, і вони не знали, чого можна очікувати. Я їх розумію. Не буде продажу сувенірів, їжі, напоїв, нічого. Також оргкомітет не ухвалював ніяких додаткових рішень щодо розміщення атракціонів», — розповів Віталій Гавриш.

Начальниця управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко розповіла «Шпальті», що на Соборній площі все одно встановлять ялинку, а на місці Будинку казкаря буде стояти тематична фотозона.

«Ми затвердили формат святкування. Цього року від культури не буде ні сцени, ні урочистого відкриття, ні Будинку казкаря, ні гірки для сноутюбів. Буде прикрашена ялинка на Соборній площі і фотозона», — розповіла посадовиця.

Коли саме встановлять ялинку та фотозону, у мерії поки що не можуть сказати. Це повинні вирішити на засіданні оргкомітету.

 

Коментарі