Новини

Рада заборонила продавати електронні сигарети неповнолітнім: які штрафи

Стягуватимуть від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів, а за повторне порушення закону штраф зростає більше, ніж удвічі.

Фото Bastien Hervé Unsplash.com

2 грудня Верховна Рада у другому читанні ухвалила проєкт закону №828-IX, який передбачає заборону продажу дітям електронних сигарет і рідин до них.

Його підтримали 309 нардепів. Про це повідомила пресслужба Верховної Ради.

Так, відтепер за продаж електронних сигарет та рідин до них неповнолітнім особам будуть штрафувати. Стягуватимуть від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, це становить 6 800-13 600 гривень.

Якщо ж такі товари продасть особа, яка впродовж року була притягнута до адміністративної відповідальности за такі ж порушення, штраф складе від восьмисот до тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (13 600-23 800 грн) з конфіскацією предметів торгівлі.

Нагадаємо, за куріння тютюнових виробів у місцях, де це забороняє закон, а також в інших місцях, яквизначених рішенням відповідальної сільської, селищної, міської рад, тягне за собою попередження або накладення штрафу від 51 грн до 170 гривень. До речі, крім тютюнових виробів, заборона куріння поширюється на електронні сигарети і кальяни.

Коментарі