Новини

Вперше суддею чоловічої Ліги чемпіонів буде жінка: хто судитиме гру «Динамо» та «Ювентуса»

Жінка з 2009 року входить до Міжнародного списку суддів ФІФА.

Фото: Thanassis Stavrakis

 

2 грудня відбудеться матч групового етапу чоловічої Ліги чемпіонів. Гратимуть київське «Динамо» та туринський «Ювентус», а головною суддею вперше в історії ЛЧ буде жінка.

Про це повідомили на сайті УЄФА.

Так, головною арбітринею поєдинку 5-го туру групового раунду між «Динамо» і «Ювентусом» призначили француженку Стефані Фраппар. Жінка з 2009 року входить до Міжнародного списку суддів ФІФА. З 2011 вона почала судити матчі третього дивізіону чемпіонату Франції з футболу (чоловічого). 2014-го стала першою жінкою-головною арбітринею у Лізі 2 (другому дивізіоні). У квітні 2019-го Фраппар стала першою жінкою-суддею вже в найвищому французькому дивізіоні — Лізі 1. До цього вона встигла відпрацювати на жіночому чемпіонаті світу, зокрема судила фінальний поєдинок.

Своє реноме піонерки у чоловічому футболі Фраппар підтвердила 2 серпня 2019 року, коли відсудила матч Суперкубка УЄФА між англійськими «Челсі» та «Ліверпулем» у Стамбулі. Вона —  перша арбітриня на такому рівні чоловічого європейського футболу.

До речі, в цьому контексті Українська прем’єр-ліга випереджає Лігу чемпіонів. Бо Катерина Монзуль стала першою жінкою-суддею в найвищому дивізіоні ще 2016-го. Розсудила вона луцьку «Волинь» та одеський «Чорноморець». І в першому ж матчі показала «червону» картку.

Коментарі