Новини

Готові брати на роботу. В Чернівцях відбувся ярмарок вакансій для людей з інвалідністю

Роботодавці розповіли про інклюзивні робочі місця у компаніях та запрошували людей на роботу.

У Чернівцях організували ярмарок вакансій, на якому роботодавці Чернівецької области презентували інклюзивні робочі місця. Захід відбувся сьогодні, 1 грудня.

Участь у ньому взяли люди з інвалідністю, які шукають роботу, представники громадських організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування, роботодавці.

Як розповіла заступниця голови громадської організації «Чернівецьке об’єднання “Захист”» Марія Нікітіна, цей ярмарок відбувся у рамках проєкту «Інклюзивні робочі місця».

«Це була моя давня мрія — створити проєкт, який би допоміг побудувати міст між роботодавцями і людьми з інвалідністю, які перебувають у пошуках роботи. Я сподіваюся, що кожна людина з інвалідністю, яка має наснагу працювати, врешті-решт знайде своє омріяне місце роботи», — сказала вона.

Роботодавці розповідали про інклюзивні робочі місця на своїх підприємствах, умови, середню зарплату, графік, особливості праці, як знайти вакансії та подати заявку тощо. А присутні могли поставити запитання підприємцям та визначити, яка робота підходить їм найбільше. 

Наприклад, на заході виступила Світлана Халус, яка представляє компанію «LEADER-LTD». Вона розповіла про те, з чого варто починати під час пошуку роботи та де її знайти.

«Для того, щоб розпочати процес пошуку роботи, кожен для себе повинен вирішити основні принципи: з чого починати, свої бажання та навички. І це все проаналізувати на ринку праці. Ви повинні зрозуміти, у якій сфері себе бачите, де у вас буде самомотивація для розвитку компанії. Бо якщо ви знаходите роботу, яка вам подобається, ви розвиваєтеся і водночас розвиваєте компанію».

Вона також розповіла про особливості написання резюме. 

«Ви повинні почати з того, що готові представити свої дані, досвід, професійні навички та особисті якості». 

Представниця Ощадбанку Марина Антоняк запросила на співбесіду всіх охочих та запевнила, що їхня компанія відкрита для того, аби взяти на роботу людей з інвалідністю.

«На сьогодні у нашому штаті працює більше 20 людей з інвалідністю. Вони займають різні посади. Ми розглядаємо всіх кандидатів, а рішення ухвалюємо залежно від самого резюме, співбесіди, напрямку освіти, досвіду кандидата».

Наприкінці заходу голова громадської організації «Чернівецьке об’єднання “Захист”» Богдан Бойко презентував інформаційний ресурс, де можна знайти вакансії для людей з інвалідністю. Цей сайт ще розробляють та наповнюють всією необхідною інформацією. Подивитися його тестову версію можна за посиланням.

«Ми вирішили сконцентрувати інклюзивні робочі місця на якомусь ресурсі. Йдеться про ті робочі місця, які може зайняти людина без інвалідности чи з інвалідністю — тобто інклюзивні універсальні робочі місця. Можливо, це один із перших таких інформаційних ресурсів, де люди з інвалідністю зможуть стежити за тими робочими місцями, на які вони можуть претендувати», — сказав Богдан Бойко. 

До речі, захід відбувся з дотриманням карантинних норм. Усім присутнім міряли температуру, обов’язковою була маска, також організатори контролювали дотримання соціальної дистанції.

 

Фото Володимира Гуцула

Коментарі