Новини

Вакцина від Moderna 100-відсотково захищає від важких випадків COVID-19

Перевагою вакцини Moderna є те, що вона не потребує зберігання у наднизьких температурах.

Фото CDC для unsplash.com

 

Американська компанія Moderna заявила, що її вакцина ефективна на 94,1%, попередня оцінка ефективности складала 94,5%. Так, компанія заявила, що подає документи на реєстрацію препарата у США. Про це мовиться у пресрелізі Moderna.

Так, у третьому та завершальному етапі дослідження вакцини взяли участь 30 тисяч американців, половині з яких дали дві дози вакцини з інтервалом у 4 тижні. Іншій половині кололи плацебо.

І лише 196 учасників захворіли на COVID-19. З них 185 із групи, яка отримувала плацебо, та 11 випадків у групі, яка отримала вакцину.

У групі плацебо зафіксували 30 учасників, у яких був важкий перебіг хвороби, й один смертельний випадок. Водночас у жодного вакцинованого добровольця не було ускладнень.

Нагадаємо, глобальна організація COVAX виділить Україні 8 мільйонів вакцин від COVID-19.

Така кількість вакцини дозволить зробити щеплення чотирьом мільйонам громадян: одній людині треба ввести дві дози.

За словами Віктора Ляшка, COVAX співпрацює з компанією Moderna, тому, можливо, саме її відправлять як гуманітарну допомогу.

Перевагою вакцини Moderna є те, що вона не потребує зберігання при наднизьких температурах (мінус 70 градусів за Цельсієм). Вакцина Moderna не псується за стандартних температур холодильника — 2-8 градуси за Цельсієм.

Вакцина виявилася ефективною для різних вікових, гендерних, расових та етнічних груп, кажуть у компанії. Серед 196 учасників, які інфікувалися, 33 людини були віком від 65 років.

Про реєстрацію вакцини стане відомо 17 грудня.

 

Коментарі