Новини

«Єдина естрадна пісня про Чернівці мовою ідиш»: Еміль Крупник представив свою нову роботу

Досі цю пісню не виконували професійно.

У Києві завершили працювати над реміксом пісні композитора Гамми Скупинського «Майн Чернивець (Мої Чернівці)». До речі, це єдина естрадна пісня про наше місто мовою ідиш.

Про це мовиться у пресрелізі Еміля Крупника — поета і шансоньє, а також автора багатьох пісень про Чернівці.

Слова та музику написали ще 1975 року для репертуару знаменитої єврейської актриси і співачки Сіді Таль. Проте вона так і не заспівала цю пісню.

«Ця єдина естрадна пісня про Чернівці єврейською мовою ідиш (при цьому автор склав паралельно й український текст), яку понині не виконували професійно», — йдеться у пресрелізі.

Еміль Крупник представив офіційну версію реміксу пісні «Майн Чернивець (Мої Чернівці)». Її можна послухати на його сторінці у фейсбуку.

«Я давно мріяв переспівати цю першу професійну пісню про Чернівці, й ось сьогодні завдяки Євгенію Штернбергу, меценату з Німеччини, моєму другові й однокласнику по 26-й школі м. Чернівцв, а також моїм колегам-музикантам мрія стала реальністю!» — коментує Еміль Крупник.

До речі, цю пісню записали у київській студії Олександра Федоренко, відомого в Україні звукооператора, який працює на постійній основі з Іво Бобулом.

Читайте також: «Квартирники з’являються тоді, коли народу щось забороняють». У Чернівцях музиканти зіграли концерт удома

Раніше «Шпальта» писала про те, що організатори міжнародного мистецького проєкту «NeoNlitic 2.0» поділилися враженнями про культурно-мистецькі Чернівці. 

 

Коментарі