Новини

Українка потрапила до списку 100 найвпливовіших жінок року: чим вона займається

Це підприємниця Анастасія Волкова, яка заснувала компанію Flurosa.

Фото obozrevatel.com

Українка Анастасія Волкова — у списку 100 найбільш впливових жінок року за версією BBC. До речі, вона заснувала компанію Flurosat.

BBC News Україна пише, що Анастасія Волкова навчалася у Національному авіаційному університеті (Київ) та у Варшавському технологічному університеті. П’ять років тому, 2015-го, вона вирішила займатися наукою і переїхала до Австралії. А потім захистила докторську дисертацію в Сіднейському університеті.

Вже 2016 року жінка заснувала компанію Flurosat, яка надає технологічні послуги аграрному бізнесу. Зараз її клієнтами є більше тисячі компаній із 15 країн світу. До речі, працює частково і в Україні.

«Flurosat аналізує супутникові знімки полів, фотографії з дронів, застосовує технології штучного інтелекту і на основі отриманої інформації радить фермерам, як краще поводитися із врожаєм. Користувач, приміром, може отримати підказки та рекомендації щодо поливу, використання добрив, потенційної дохідности його поля тощо», — йдеться у повідомленні. 

А в одному зі своїх інтерв’ю Анастасія Волкова пояснила суть роботи компанії. 

«Ми даємо фермерам рекомендації — кажемо, наприклад, що ось у цій частині поля рослини зневоднені. А на іншій— виснажені і потребують добрив». 

До того ж, цьогоріч за версією журналу Массачусетського інституту технологій MIT Technology Review Волкова потрапила до списку новаторів, молодших 35 років.

 

Коментарі