Новини

«Не забувати про своїх пращурів і зберігати їхні історії». В Україні покажуть фільм про Голодомор

В основі стрічки — історія трьох жінок, які пережили Голодомор 1930-х років.

Фото corp.suspilne.media

28 листопада о 19:45 до Дня пам’яті жертв Голодомору телеканал Суспільного UA: КУЛЬТУРА покаже свій документальний фільм «Бабусю, розкажи про Голодомор». До речі, в основі стрічки — історії трьох жінок, які пережили Голодомор 1930-х років. Як повідомляє Суспільне, ці історії покажуть через спогади їхніх нащадків.

Авторки фільму — Анна Єресько та Олена Зашко

«Про жахіття Голодомору розказано багато. Ми хотіли поглянути на цю тему через онуків тих, хто вижив у 1932–1933 роках. Це нове покоління, яке продовжує зберігати пам’ять про бабусь і дідусів, передає ці розповіді вже своїм дітям. І це так важливо — не забувати про своїх пращурів і зберігати їхні історії», — прокоментувала Олена Зашко.

У документальній стрічці покажуть свідчення жінок про ті страшні події. 

«Лободу їли, кропиву, продавала на базарі у Жашкові черепах, аби купити трохи хліба. Я вижила, братик мій вижив, а один найменший помер. Казав: «Мамочко, я їсточки хочу! Мамочко, я хлібчика хочу!» А де візьмеш, як немає?»  — розповідає у фільмі бабуся Ксеня Логвинюк.

Раніше «Шпальта» писала про історії чернівчан, котрі пережили Голодомор. Зокрема у матеріалі йдеться про місце у Чернівцях, де немає жодної таблички про жертв Голодомору, смерть у сусідньому будинку та моменти, які назавжди залишаться у пам’яті.

Коментарі