Новини

В Україні підписали Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури: чому це важливо

Меморандум повинен забезпечити повну доступність будь-якого громадського закладу та транспорту.

Фото Олена Зеленська, facebook.com

В Україні підписали Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури. Це сталося сьогодні, 24 листопада, повідомила перша леді Олена Зеленська у фейсбуку.

Зокрема вона наголосила на важливості такого рішення та мету документа:

«Сьогодні ми зробили важливий крок у напрямку розбудови інклюзивного простору в Україні – підписали Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури. Що це означає та чому це важливо? Звичні для багатьох із нас речі – працювати в офісі, відвідувати музей чи театр – для людей з обмеженою мобільністю майже недоступні саме через архітектурні бар’єри. Основна мета укладеного Меморандуму – забезпечити кожній людині повну доступність будь-якого громадського закладу та транспорту, побудувати інфраструктуру, яка сприятиме руху та розвитку соціально активного життя».

Перша леді також додала, що цей проєкт є відкритим і для інших міст та ОТГ. 

«Меморандум – це впевнений крок до безбар’єрного майбутнього України – країни, в якій немає бар’єрів для життя та реалізації кожного українця», — підсумувала Олена Зеленська.

Нагадаємо, у травні перша леді країни ініціювала «Велику розмову про безбар’єрність». Проєкт покликаний показати людям, із якими саме бар’єрами найчастіше зіштовхуються українці.

Також «Шпальта» спілкувалася із забудовниками та з’ясувала, чи отримають штрафи ті, хто нехтує вимогами доступности.

Коментарі