Новини

В Україні дороги стали якіснішими: результати міжнародного рейтингу

Україна тепер на 126 місці.

Фото Vidar Nordli-Mathisen, unsplash.com

Цьогоріч Україна на двадцять позицій піднялася у міжнародному рейтингу якости доріг. Так, тепер вона займає 126 місце. А в загальному рейтингу «Індекс процвітання» країна на 92.

Про це повідомила пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України з посиланням на рейтинг Legatum Institute.

«2020 року Україна здобула +20 позицій у загальному рейтингу «якости доріг» – наразі займаємо 126 місце. Це означає, що міжнародні експерти й аналітики позитивно оцінюють кроки країни у напрямі розбудови дорожньої інфраструктури», — йдеться у повідомленні.

Також додають, що Україна покращила свої позиції у категоріях «Транспорт» (+12 пункти й 73 місце) та «Доступ до ринку та інфраструктури» (+10 пунктів і 77 місце).

А в рейтингу «Індексу процвітання» Україна займає 92 місце. Зазначають, що вона піднялася на чотири пункти проти 2019 року і на 19 — проти 2018.

The Legatum Prosperity Index («Індекс процвітання») — це інтегрований показник, який враховує економічне зростання країни, рівень освітньої системи, медицини, особистого добробуту, якости життя тощо. Його щороку складає освітній аналітичний центр Legatum Institute. 

Коментарі