Новини

У Чернівцях продовжили договір оренди на приміщення «Української книги»

Депутати проголосували за продовження оренди з другого разу.

Депутати Чернівецької міської ради підтримали продовження договору оренди на приміщення «Української книги» на десять років. 

Рішення підтримали сьогодні, 23 листопада, на сесії міськради.

Депутати голосували двічі. Спершу вони не підтримали це рішення.

Позафракційна депутатка Юлія Сафтенко сказала, що приміщення мають здавати в оренду через аукціон. 

«Цей заклад може, згідно із законом про державне майно, передаватися лише з аукціону. Тоді в мене питання: чому немає всіх однакових умов? Ставте на аукціон, беріть участь у прозорому аукціоні, вигравайте — і тоді все буде чесно»,  — прокоментувала Юлія Сафтенко. 

Водночас депутат від «Рідного міста» Анатолій Чесанов зауважив, що договір оренди треба продовжити:

«Хочу зауважити, що це не продаж приміщення, це продовження договору оренди. Цим приміщенням користувався колишній власник, який передав його іншій організації. Люди вкладають туди кошти, зберігають профіль…».

Читайте також: «Українська книга»: мій сон у трьох рівнях

Виступив також і громадський активіст Артем Жук. Він сказав, що цільове призначення цього приміщення — культурно-мистецький центр.

«Це пам’ятка національного значення, роботи проводять без будь-яких дозвільних документів. Є думка громади, петиції про те, що в цьому приміщенні повинні зберегти книгарню. І зараз відбувається така ситуація, що ми віддаємо наше комунальне майно в оренду приватному підприємцю, який планує зробити там кав’ярню».

Орендує «Українську книгу» громадська організація «Інститут розвитку міста Чернівців». Орендар хоче зробити всередині кав’ярню, бібліотеку та книгарню.

Раніше ми писали про те, що відбувається довкола «Української книги» у Чернівцях. У приміщенні орендарі виконували ремонтні роботи, що викликало обурення у громади міста.

 

Коментарі