Новини

«Майдан — це наша національна гордість»: як у Чернівцях відзначили День Гідности та Свободи. Фото

Учасники Революції Гідности отримали Почесні відзнаки обласної та міської рад Чернівців. 

21 листопада в Україні відзначають День Гідности та Свободи. Цьогоріч минає сім років від початку Революції Гідности та шістнадцять — від початку Помаранчевої. З цієї нагоди у Чернівцях на Центральній площі зібралися близько двох сотень людей, серед них — учасники подій революції та АТО. 

«Я переконаний, що Майдан став тим цивілізаційним зламом для країни, який дав нам можливість для подальшого розвитку. Через Майдан ми позбулися минулого, яке тягнуло нас назад в радянський період. Через майдан ми нарешті здобули незалежність», — сказав один з лідерів чернівецького Євромайдану Тарас Прокоп.

Він також зазначив, що люди самі вибирають владу. А Майдан дав можливість її змінити. Питання лише в тому, наскільки люди скористалися цим правом.

«Майдан — це наша національна гордість. Це те, що сформувало українців, як націю. Не можна нівелювати пам’ять про учасників Майдану. І більше того: тих, хто загинув на Майдані», — додав Тарас Прокоп.

До того ж, у рамках заходу нагородили учасників Революції Гідности. Так, Почесну відзнаку Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною» отримали Віктор Личак, Ілля Лопуляк, Любомир Мигидин, Роман Грищук. 

Крім того, Почесною грамотою Чернівецької обласної ради нагородили Дмитра Чернишова, Дмитра Губку, Олега Пукіша. Також відзначили протоієреїв Сергія Шляхова, Миколу Маніліка, Назарія Гагалюка та отця Василя Гасинця. 

А почесною грамотою виконавчого комітету Чернівецької міської ради: Юрія Кав’юка, Василя Клим’юка, Петра Лукинюка, Віталія Мензака, Романа Палійчука, Василя Назарка, Олександра Тимчука.

Також учасники заходу принесли квіти та лампадки до стіни пам’яті загиблих буковинських захисників. 

   

Фото Володимира Гуцула

Коментарі