Новини

1,2 мільйона доз вакцини від COVID-19 Україна може отримати у першому півріччі 2021 року

Першими вакцину отримають лікарі, люди старшого віку, а також ті, хто має хронічні захворювання.

Перший транш вакцин проти COVID-19 за розрахунками прибуде в Україну у першому півріччі 2021 року. Про це під час свого онлайн-брифінгу зазначив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає сайт МОЗ.

«Відбулося чергове засідання представників ініціативи COVAX. До 7 грудня у нас заплановане підписання технічної документації і розраховуємо, що в першому півріччі 2021 року почнемо отримувати вакцину. Перший транш для України становитиме 1,2 млн доз. Насамперед ми плануємо вакцинувати людей із груп ризику: медичних працівників, громадян віком понад 65 років та людей із хронічними захворюваннями», — підкреслив очільник МОЗ.

Крім цього, міністр зазначив, що Україна має все необхідне обладнання для утримання та траспортування вакцини. За його словами, наразі 10 фармкомпаній знаходяться на завершальній третій стадії клінічних випробувань вакцини проти COVID-19 і Україна співпрацює з усіма світовими ініціативами, щоб українці отримали вакцину якнайшвидше.

Як раніше повідомляла «Шпальта», Україна отримає 8 мільйонів безкоштовних доз вакцини від коронавірусу у рамках глобальної ініціативи COVAX. Згідно з розрахунками, цього вистачить, щоб вакцинувати 20% населення країни.

Коментарі