Новини

Запах мандаринок та хрускіт снігу: у Чернівцях виходить книжка, що дарує відчуття Різдва

До її написання авторку надихнула любов до зимових свят. 

Наприкінці листопада в дитячому артвидавництві «Чорні вівці» побачить світ нова книжка української письменниці Наталії Пашинської «Різдвяні історії під подушку». Вона складається з 50 коротких різдвяних оповідок, а теплі ілюстрації до книжки зробила Анастасія Хмара

«Герої «Різдвяних історій» – вигадливі, пустотливі, допитливі й неймовірно милі. З книжки ви дізнаєтеся, чим пахне Різдво, завітаєте в книжкову крамницю дідуся Бобра та іграшкову крамничку бабусі Сови, посмакуєте запашні пампушки ведмедика Ву, познайомитеся з Єнотом, який любить читати, та Кабанчиком, що не любив Різдво, покатаєтеся різдвяним потягом та разом із Пінгвінятком Лорі напишете листа Санта Клаусу. Книжка також містить прикладну складову – наприкінці читач знайде інформацію, як зробити об’ємну сніжинку», — розповідають у видавництві.

За словами авторки Наталії Пашинської, «Різдвяні історії під подушку» – це книжка з солодким запахом мандаринок та хрускотом пухнастого снігу під ногами:

«Я просто обожнюю зимові свята, і це надихнуло мене на створення «Різдвяних історій», у яких святкування та новорічно-різдвяна магія не обходяться без бешкетних та цікавих пригод. Сподіватимуся, що історії припадуть до серця читачам і подарують святковий настрій!»

Ілюстраторка книжки Анастасія Хмара теж зізнається, що в неї теплі відчуття від цього проєкту:

«Приємно було ілюструвати такі добрі та світлі історії. Як закінчувала кожну ілюстрацію, читала п’ятирічній дочці по одній казці з книжки і їй сподобалося. Тож я б рекомендувала це видання для дошкільнят/молодшого шкільного віку або всім, кому хочеться відчуття різдвяної казки».

У видавництві кажуть, що книжка сподобається маленьким читачам від чотирьох років та їхнім батькам.

Наталія Пашинська народилася 23 серпня 1986 року у місті Коростені Житомирської области. З 2007 року мешкає у Києві. Закінчила економічний факультет в Інституті підприємництва та сучасних технологій та фінансово-економічний факультет Європейського університету. Наразі працює проєктною менеджеркою у сфері інформаційних технологій. Авторка книжок: «Загублені у часі» (2014), «Брум-Вжик, який мріяв стати пожежником» (2015), «Алфі, що живе у шафі» (2017), «Маленьке мишенятко на ім’я Донні» (2017), «Швидкий Флінн» (2019), «Малюк Коргі» (2020), «Малюк Коргі вчиться рахувати» (2020), «Різдвяні історії під подушку» (2020).

Анастасія Хмара народилася 1989 року у місті Києві. Малює з дитинства, а з 2017-го це стало її професією. Наразі працює ілюстраторкою та дизайнеркою персонажів. Захоплюється фотографією, обожнює подорожувати. Її автопортрет у «Різдвяних історіях…» куниця-мандрівниця Софі. Має дочку 5 років, тому з особливою теплотою ставиться до світлих і добрих дитячих книжок.

Коментарі