Новини

Сергій Осачук емоційно закликав буковинців зупинити поширення коронавірусу

Кількість летальних випадків на Буковині є найвищою серед усіх інших регіонів України.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук звернувся до буковинців щодо поширення коронавірусу. Він закликав жителів области обмежити на наступні декілька місяців коло спілкування, аби запобігти поширенню інфекції та смертям через її поширення. Він зазначив, що кількість летальних випадків на Буковині є найвищою серед усіх інших регіонів України.

«Майже 30 000 буковинців перехворіли з лабораторним підтвердженням коронавірусу, а велика кількість перенесли недугу без симптомів або у легких формах. Водночас кількість летальних випадків на Буковині є найвищою серед усіх інших регіонів України. Мусимо запобігти подальшим смертям людей і зробити це спільно», — зазначив Сергій Осачук.

Він закликав буковинців визначити для себе мінімальне коло людей – рідних, колектив на роботі, – з якими мусимо спілкуватися і наступні 2-3 місяці, та не контактувати більше ні з ким. Аби вірус не поширювався.

Також голова ОДА зазначив, що органи державної влади допомагають лікарням фінансуванням та забезпеченням необхідними препаратами, медичним киснем і обладнанням. А 1 грудня прозвітують про результати за поточний місяць роботи.

«Лікарі, медсестри і санітари, сімейні лікарі і команди «швидкої допомоги» – всі мобілізовані на 100%. Залишається лише нам усім, які розраховують на медичну допомогу, максимально загальмувати поширення інфекції», — зазначив Сергій Осачук.

Також голова ОДА у своєму зверненні подякував буковинцям, які дотримувалися карантину вихідного дня.

Нагадаємо, станом на 18 листопада у Чернівецькій області виявили 434 нові випадки COVID-19, в Україні за минулу добу хворобу підтвердили у 12 496 людей.

 

Коментарі