Новини

У Чернівецькій області будуватимуть нові базові станції 4G. Скільки їх та де вже запустили цьогоріч

В області швидкісний інтернет проводять два мобільні оператори.

Фото Alejandro Escamilla, unsplash.com

Цьогоріч у Чернівецькій області переобладнали й запустили вже 46 базових станцій 4G. Загалом в Україні до 2022 року 90% населених пунктів планують забезпечити швидкісним інтернетом. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

У повідомленні йдеться, що в області швидкісний інтернет проводять мобільні оператори Vodafone Ukraine та «Київстар».

«Ми налагоджуємо співпрацю адміністрації та органів місцевого самоврядування з операторами мобільного зв’язку. Разом сприятимемо швидкому розширенню покриття 4G у Чернівецькій області», – зазначив заступник голови Чернівецької ОДА з питань цифрової трансформації Роман Скигар.

Зокрема обговорювали також будівництво нових базових станцій 4G на Буковині. Цьогоріч у Чернівецькій області їх переобладнали й запустили вже 46. Наступного року планують будувати нові. 

«Проблем із впровадженням швидкісного інтернету, які неможливо вирішити, на Буковині немає. Складно працювати у гірських районах, адже там специфічні умови. Загалом же у процесі роботи нам доводиться залагоджувати питання землевідведення, до того ж, зважаючи на карантинні обмеження, багато часу ми витрачаємо на погодження технічних аспектів», – зазначив керівник технічного центру «Vodafone» у Чернівцях Борис Вакарчук.

До речі, «Київстар» також розвиває швидкісний інтернет в області, над ним продовжують працювати. Зокрема у серпні 4G з’явився у 24 віддалених пунктах таких районів: у Глибоцькому, Сторожинецькому, Кельменецькому, Кіцманському, Новоселицькому та інших.

 

Коментарі