Новини

Chevrolet вигадали комплект, який перетворює звичні автівки на електрокари

Уже в другій половині 2021 року охочі зможуть придбати комплект для переобладнання своєї автівки з ДВЗ в електромобіль.

Компанія Chevrolet запускає в серійне виробництво комплект eCrate, що дозволить перетворити практично будь-який автомобіль із двигуном внутрішнього згоряння в електромобіль.

Про це повідомляє ITC.

Так, уже в другій половині 2021 року охочі зможуть придбати комплект для переобладнання своєї автівки з ДВЗ в електромобіль і встановити його в авторизованих сервісах.

Як приклад: компанія представила кросовер Chevrolet K5 Blazer 1977 року. У нього вилучили 6,5-літровий двигун V8 потужністю 175 к.с., трьохшвидкісний автомат, паливну і вихлопну системи. І встановили замість них електродвигун, батарею та інші компоненти електромобіля.

Як результат позашляховик отримав електродвигун із потужністю 200 к.с. і крутним моментом 360 Нм, а також батарею на 60 кВтг (400 В) із рідинним охолодженням.

Фахівці Chevrolet Performance мають намір розширити лінійку рішень eCrate конфігураціями з електродвигунами різної потужности і батареями різного об’єму, які будуть підходити для трансформації різнопланових ДВС-моделей.

Нагадаємо, вперше в історії в Європі продажі електрокарів перевищили продажі автомобілів із ДВЗ. Хоча ще 2017-го ці машини впевнено домінували на ринку Європи.

Коментарі