Афіша

«Буковинський листопад»: чернівчани зможуть слухати культові твори Йогана Баха онлайн

6 листопада на охочих чекає концертна програма академічного камерного оркестру  «СAPRICCIO».

Регіональний фестиваль класичної музики «Буковинський листопад», який щороку відбувався у залах  Чернівецької обласної філармонії і зустрічав глядачів із відомими музикантами, диригентами, композиторами України, Англії, Німеччини, Франції, Ізраїлю, США  та багатьох  інших країн, проходить і цієї осени. Однак через карантинні обмеження концерти транслюватимуть на сторінці Чернівецької  обласної філармонії  імені Дмитра  Гнатюка у фейсбуку. До речі, це спільний проєкт філармонії та «Шпальти», тому трансляцію можна буде подивитися і на нашій сторінці у фейсбуку.

Фестиваль розпочався 1 листопада музичною програмою «ART COLLAG» від академічного камерного хору  «Чернівці».  

6 листопада о 18:00 на охочих послухати класичну музику чекає концертна програма академічного камерного оркестру  «СAPRICCIO», художнім керівником та диригентом якого є народний артист України Павло Чеботов.

Концерт має назву «BACHANALIA» з нагоди 335-ї  річниці від дня народження одного з найвидатніших композиторів світу – Йогана Баха.

У програмі:      

  1. Й. С. Бах. Концерт для скрипки з оркестром (1 та 2 частини). 

Соліст — народний артист України  Павло Чеботов

  1. Й. С. Бах. Концерт із трьох частин для фортепіано з оркестром f-moll. 

Солістка – Лілія Холоменюк.

  1. Й. С. Бах. Арія «Erlarme dich» з твору «Страсті за Матвієм».

Солістка — заслужена артистка України Людмила Шапко.

  1. Й. С. Бах. Концерт для двох скрипок з оркестром a-moll.

Солісти – Павло Чеботов, Людмила Шапко.

«У світ епохи Баха, світ бароко, світ незбагненний, огорнутий любов’ю до Творця, любов’ю до життя поведуть також глядачів мелодії його знаменитої  «Чакони», — додають у філармонії. 

13 листопада мелодіями творів  композиторів-романтиків у виконанні академічного симфонічного оркестру завершиться фестиваль класичної музики.

 

Коментарі