Новини

Вибори президента США: що відомо наразі і які прогнози

Поки лідирує Байден, однак Трамп покладається на Флориду, Огайо і Техас, де підрахунки ще тривають.

4 листопада о 8 ранку за київським часом у США закрили останні виборчі дільниці, повідомляє The Associated Press. Відомо, що сісти в президентське крісло може або чинний президент штатів Дональд Трамп, або ж його суперник-демократ Джо Байден. Однак наразі прогнозувати перемогу когось із них важко — обидва кандидати, змагаючись за наступний чотирирічний президентський термін, ідуть із невеликим розривом.

Переможе той, хто набере 270 голосів виборців. Зараз у Трампа 213, а Байден має невелику перевагу — 238. 

Так, більшість штатів голоси вже порахувала, однак остаточні результати залежать від тих регіонів, де підрахунки ще тривають.

Підсумки голосування визначать саме результати у цих штатах, особливо у Мічигані та Пенсильванії.

Там наразі лідирує Трамп, однак лише сьогодні почали рахувати бюлетені, надіслані поштою (більшість людей голосувала достроково і надсилала бюлетені поштою, щоб в умовах епідемії коронавірусу уникнути людних дільниць у день виборів).

Трамп перед світанком у середу заявив у промові, що він перемагає свого суперника Джо Байдена і застеріг про те, що він назвав фальсифікаціями, пише Голос Америки.

Байден своєю чергою у промові сказав, що він впевнений: отримає перемогу, коли будуть підраховані всі голоси.

«Ми готуємося до перемоги на цих виборах. Якщо відверто, ми перемогли на цих виборах», — сказав Трамп у Білому домі.

Зараз зрозуміло, що Дональд Трамп має перевагу у штатах Флорида, Огайо і Техас, а кандидат від Демократичної партії сподівається на успіхи у Мічигані, Вісконсині та Пенсильванії.

«Ми задоволені ситуацією. Ми віримо, що ми на шляху до перемоги на цих виборах», — проголосив Бейден.

До речі, загальна кількість громадян, які взяли участь у цих виборах, може перевищити 150 мільйонів. Так багато виборців в Америці ще не було.

 

Коментарі