Новини

МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон

Найвищий рівень захворюваности в Андоррі, Бельгії й Чехії.

Фото Free To Use Sounds, unsplash.com

Міністерство охорони здоров’я 30 жовтня оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон. У переліку подаються дані щодо кількости активних випадків коронавірусного захворювання COVID-19 на 100 000 населення у 194 державах, що є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я.

До «червоної» зони віднесли 50 країн. Цього разу найвищий рівень захворюваності в Андоррі, Бельгії, Чехії, Люксембурзі, Вірменії, Словенії, Ліхтенштейні, Швейцарії, Нідерландах і Франції.

Також до переліку «червоних зон» потрапили 12 країн, які не надавали офіційні дані про захворювання на коронавірусну інфекцію серед населення.

Україна з показником 228,2 потрапила до «зеленої» зони.  Серед країн-сусідів України Білорусь, Росія та Молдова опинились у списку «зелених зон» МОЗ, а Польща та Румунія ㅡ у «червоних». Також до «зеленої» зони віднесли, зокрема, Литву, Німеччину, Швецію, Албанію, Туреччину та Єгипет.

Після прибуття з країн «червоної» зони обов’язково потрібно пройти 14-денну самоізоляцію або здати ПЛР-тест на COVID-19.

Повний список країн можна переглянути на сайті МОЗ.

Коментарі