Новини

Яким буде навчання у школах Буковини після канікул

У «червоній» зоні навчання буде дистанційним.

Фото ілюстративне

З понеділка, 2 листопада, у школах Чернівецької области завершується канікулярний період та розпочинається друга чверть. Школи працюватимуть залежно від зональности, поділу регіону на карантинні зони. Зокрема у «червоній» навчання буде дистанційним. 

«Червона» зона — це винятково дистанційна форма навчання, «помаранчева» дозволяє зробити нам змішану або очну форму. Алгоритм наразі такий залишається», — розповіла у коментарі «Шпальті» заступниця директора Департаменту освіти та науки Чернівецької ОДА Надія Періус.

За її словами, Департамент розглядає можливість дозволити дітям 1-4 класів відвідувати школу.

«Ми подали на розгляд обласної комісії ТЕБ на НС питання, розглядаємо дати можливість дітям початкової ланки 1-4 класів відвідувати заклади. Але на сьогодні йде тенденція до зростання захворюваности, у Чернівцях ми підвищуємо втричі показник, який є по всій Україні, тому наразі це небезпечно», — зазначила Надія Періус.

За її словами, якщо цей показник буде стабільним або зменшуватися, дітям 1-4 класів дозволять очне навчання. Адже для них складніше дистанційне — вони не звикли до організації власного часу тощо.

Нагадаємо, з понеділка, 2 листопада, ще два райони Чернівецької области віднесли до «червоної» зони. Тож тепер до неї входять: міста Чернівці та Новодністровськ, а також Вижницький, Заставнівський, Кіцманський, Хотинський райони. Решта районів области залишаються у «помаранчевій» зоні.

 

Коментарі