Новини

МОЗ буде залучати медиків для боротьби з COVID-19 за контрактом

Ці контракти будуть підписувати добровільно. 

Міністерство охорони здоров’я України залучатиме медпрацівників для боротьби з COVID-19 за тимчасовими контрактами, передає Урядовий портал.

Медиків будуть направляти у заклади охорони здоров’я у райони та області, де погіршується епідемічна ситуація. Зазначають, що мають на увазі медичних працівників, які добровільно хочуть підписати контракт. При цьому за працівником залишиться основне місце роботи.

«Такий контракт передбачатиме відрядження до закладів охорони здоров’я, зокрема й на території інших адміністративно-територіальних одиниць, де спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Його важливою умовою є те, що за медичним працівником зберігається основне місце роботи разом із середньою заробітною платою. Тобто, основний трудовий стаж не переривається», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також він зазначив, що особа, яка підписує контракт, користується правом отримати 300% середньої зарплати під час роботи з хворими на COVID-19.

Заповнити анкету медичного працівника можна за посиланням

Нагадаємо, до «червоної» зони віднесли міста Чернівці та Новодністровськ, а також Вижницький, Заставнівський, Кіцманський, Хотинський райони.

Коментарі