Новини

Папа Римський визнав цивільність гомосексуальних стосунків: яких тем торкається фільм «Франческо»

Раніше понтифік уже висловлював підтримку ЛГБТ-людей, стверджуючи, що Бог любить усіх такими, якими вони є.

Папа Римський Франциск публічно підтримав цивільність гомосексуальних пар. Таку заяву він зробив уперше, вона пролунала в документальному фільмі «Франческо», який показували в межах Римського міжнародного кінофестивалю.

«Гомосексуальні люди мають право бути у сім’ї. Вони — діти божі. Нам потрібен закон про цивільні партнерства. Так вони будуть визнані на юридичному рівні», — мовив Папа у стрічці.

Раніше понтифік уже висловлював підтримку ЛГБТ-людей, стверджуючи, що Бог любить усіх такими, якими вони є.

Він підтримував цивільні партнерства для гомосексуальних пар раніше, коли був архієпископом Буенос-Айреса, однак на посаді Папи Римського досі публічно про це не висловлювався.

Режисером фільму «Франческо» є американський режисер російського походження Євген Афінеєвський, в Україні він відомий за фільмом «Зима у вогні» про Революцію гідности.

Працювати над документалкою про Папу він почав ще 2018 року і, за його словами, встиг зблизитися з Франциском настільки, що готову версію фільму показав йому особисто ще в серпні.

У кінострічці «Франческо» розповідається про погляди Папи на такі тендітні питання сучасности, як екологія, бідність, міграція, расова й майнова нерівність, а також дискримінація. У фільмі є уривки інтерв’ю із самим Франческо.

 

Коментарі