Афіша, Новини

Сьогодні у Чернівцях відкривається виставка, присвячена проблемі сирітства

Фотовиставка демонструє світ дітей, які живуть в інтернатних закладах, і світ тих, кого врятували від цієї системи.

Фото Даша Тендітна

20 жовтня о 17:00 у центрі культури «Вернісаж», що на вулиці Ольги Кобилянської, 53, відбудеться презентація благодійного фотопроєкту «З чистого листа». Захід організовує благодійний фонд «Я Майбутнє України» 

Цю виставку вже бачили в Києві та Львові.

Складається вона з 46 світлин, на яких  діти з дитячих будинків, а також підопічні чернівецького кризового центру «Місто Добра» – мами з дітьми, яким вдалося своєчасно допомогти та врятувати від потрапляння до інтернатного закладу. 

«В Україні понад 100 тисяч дітей проживає в інтернатних закладах. У 90% цих дітей є біологічні батьки. Бідність, відсутність належних умов проживання, насильство у сім’ях — основні передумови розлучення дітей із найріднішими. Фотопроєкт показує, що всі ці фактори не є причинами для сирітства, іноді все, що потрібно для збереження сім’ї, — це своєчасна допомога та підтримка родини», — розповідають організатори.

Фото Даша Тендітна

Виставку створили, аби привернути увагу суспільства до проблеми соціального сирітства, підкреслити цінність сімейного виховання дітей, а також зібрати кошти для продовження будівництва «Міста Добра».

Коментарі