Новини

Понад 2 600 дітей у Чернівцях сьогодні пішли в дитсадки. Які заклади не працюють

Чи працюють всі садочки у місті, чи вистачає місць у закладах дошкільної освіти та за яким принципом дитсадки припиняють свою роботу.

20 жовтня у Чернівцях відновили свою роботу заклади дошкільної освіти. Щоправда, діти сьогодні пішли не до всіх садочків. Так, дитсадок №37 не відчинив своїх дверей, оскільки більше 50% працівників там інфіковані або ж очікують своїх результатів тесту на COVID-19. Його не відкриватимуть щонайменше до 30-го жовтня.

Про це журналістам «Шпальти» розповіла головна спеціалістка відділу дошкільної освіти Чернівецької міськради Любов Гаврилова:

«Станом на сьогодні до дитсадків прийшли 2 602 дитини. Це складає 28% від загальної кількости у списках».

Освітянка також наголосила, що на засіданні виконкому у Чернівцях вирішили встановити обмеження щодо відвідання закладів дошкільної освіти — кількість діток не може перевищувати 60%.

«Тому місць вистачає», — додала вона.

Окрім 37-го садочка, не працює ще 54-ий. Решта ж відчинені для вихованців.

«Рішення про закриття закладів ухвалюють їхні директори з огляду на стан здоров’я працівників та динаміку захворюваности діток. Відкриття садочка №54 ми очікуємо найближчими днями, оскільки працівники там здають тести вже не вперше. Якщо все буде добре, вихователі вийдуть на роботу та заклад почне повноцінно функціонувати», — додала Любов Гаврилова.

 

Коментарі