Новини

Пасажирів поки небагато: відсьогодні з Чернівців до Коровії почав курсувати тролейбус

Тролейбус курсуватиме в експериментальному режимі до 1 грудня.

Фото ілюстративне

Сьогодні з Чернівців (Соборна площа) до Коровії Глибоцького району запустили експериментальний тролейбус. Він буде курсувати у будні до 1 грудня.

Про це у коментарі «Шпальті» повідомив в. о начальника Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк.

«Сьогодні ми запустили тролейбус в експериментальному режимі до Коровії. Він встиг зробити 3 рейси, тому людей поки небагато, бо і не знають про нього всі. Звідти було 5-8 пасажирів. Цей тролейбус буде курсувати до 1 грудня і лише у будні, оскільки на цьому маршруті лише один тролейбус, який ми зняли з маршруту №9», — розповів Михайло Олексюк.

Він зауважує, що за цей час потрібно впевнитися у тому, чи витримає техніка навантаження.

«До Коровії є два затяжних підйоми. Тому за цей час ми подивимося, чи автономний тролейбус витримає те навантаження», — підсумував керівник ЧТУ.

Тролейбус буде курсувати з 7:30 (з Коровії) до 19:30 (до Коровії).

Щодо схеми руху, у ЧТУ кажуть, що її ще будуть змінювати.

«Схему руху ще будемо міняти, відшліфовувати. Це лише «обкат», на якому, може, люди підкажуть, де краще зробити зупинку. З наступного тижня вже зможемо затвердити точну схему руху. А поки він їде за маршрутом тролейбуса №6: від Соборної площі до кінцевої «Кварц», звідти тролейбус знімає «роги» і їде на автономному режимі до Коровії. Там він їде 3 зупинки в один бік, 3 – в інший. Дві години триває зворотний рейс. Ми поставили хорошого досвідченого водія, який відкривав маршрут №11», — підсумував Михайло Олексюк.

Коментарі