Новини

Вулицю Хотинську в Чернівцях розпочнуть ремонтувати 15 жовтня. Терміни та етапи виконання

Поки тривають підготовчі роботи, зокрема встановили дорожні знаки.

Фото Андрія Грека

13 жовтня у Чернівцях розпочали роботи з підготовки до капітального ремонту вулиці Хотинської. Про це повідомив директор Департаменту ЖКГ ЧМР Володимир Бешлей на пресконференції.

Так, зараз триває підготовчий етап робіт. Зокрема встановили дорожні знаки, які будуть попереджувати про об’їзд ділянок, де проводитимуть ремонт. Безпосередньо робити вулицю почнуть 15 жовтня з ділянки Хотинська-Александрі. 

За словами директора Департаменту ЖКГ ЧМР Володимира Бешлея, роботи планують завершити до 1 серпня 2021 року. Їх проведуть у три етапи. З 15 жовтня будуть працювати на ділянці від вулиці Олександрі до переїзду. Наступного тижня паралельно — від вулиці Глицький шлях (АЗС-тарілка) до Енергетичної. На третьому етапі будуть ремонтувати ділянку від Енергетичної до повороту на «Калинівський ринок».

«Це масштабний об’єкт капітального ремонту за останні 20 років. Ми перед підрядником поставили завдання до 1 серпня 2021 року виконати роботи. Звичайно, нема вже куди відтягувати, потрібно починати роботи невідкладно. Вже сьогодні чернівчани можуть помітити на вулиці Хотинській і дорогах, дотичних до неї, нові дорожні знаки, які вказують на об’їзд і маршрут слідувань», — сказав Володимир Бешлей.

За його словами, головний підрядник буде проводити ремонт здебільшого в нічний час, аби мінімізувати дискомфорт для учасників дорожнього руху. Про перекриття вулиць інформуватимуть у пресслужбі, тому просять стежити за новинами. 

Також він каже, що повністю перекривати дорогу не будуть. До того ж, 200 мільйонів гривень, які обіцяла влада, досі не надійшли у місто.

«Дорогу ми не плануємо перекривати повністю. Хоча зараз вивчають питання з тролейбусним управлінням щодо можливого зупинення на якийсь час руху тролейбуса №5», — сказав директор Департаменту ЖКГ.

До речі, у проєкті також передбачили заміну мереж, влаштування тротуарів, велодоріжок та висадку нових дерев.

 

Коментарі