Новини

Українці розробили застосунок, який сканує обличчя політика та розповідає його доходи і біографію

Розпізнавання обличчя також працює з плакатами, листівками, газетами тощо, однак це поширюється лише на місцевих політиків.

В Україні створили новий додаток для смартфону PolitScanner. Він дозволяє користувачу дізнатися інформацію про декларації, біографію, передвиборчу програму та доходи політика.

Про розробку повідомив регіональний представник організації Павло Колотвін. Так, додаток сканує обличчя політика, розпізнає його та відразу показує всю інформацію про нього. Розпізнавання обличчя також працює з плакатами, листівками, газетами тощо.

Застосунок створювали понад рік. Аналогів такого додатку в інших країнах немає, це інноваційна розробка українських активістів.

«Таким чином ми намагаємося підвищити обізнаність громадян про виборчий процес та заохотити молодь, за допомогою технологічних рішень, краще орієнтуватися у сучасній політиці», — пояснює Павло Колотвін.

За словами розробників, додаток допоможе підвищити інтерес молоді до політики та полегшить пошук інформації про кожного політика.

Нині застосунок доступний у 13 містах України: в Одесі, Львові, Харкові, Дніпрі, Києві, Маріуполі, Миколаєві, Івано-Франківську, Вінниці, Запоріжжі, Луцьку, Тернополі та Кривому Розі. Однак пізніше він з’явиться й у Чернівцях, бо розробники обіцяють розшириш список міст. 

Додаток працює безкоштовно на IOS, Для Android можно завантажити з сайту.

Коментарі